Jornades Gastronòmiques de la Maduixa al Maresme

Propera edició: 28/04/2018a 27/05/2018
El conreu de la maduixa del Maresme ha modelat el paisatge dels vessants de la serralada litoral de molts municipis de l’Alt Maresme i ha fet que durant molts anys un gran nombre de famílies hagin pogut viure del seu conreu. Els terrenys de sauló amb pendent i un bon drenatge són especialment apropiats per al seu conreu.

Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta


Malauradament la competència que ha patit el sector per part de maduixa vinguda de fora ha fet que de mica en mica s’hagi anat perdent aquest conreu. La promoció de la maduixa del Maresme i la millora de la seva comercialització ha de permetre seguir mantenint aquesta activitat agrícola que forma part del paisatge de la comarca i omplint de color i aroma els mercats del Maresme durant tot l’any.

Poder degustar les maduixes del Maresme, collides el mateix dia, sense que hagin patit un transport i en el seu punt òptim de maduració, és un plaer que ens permet gaudir d’un dels gustos i aromes més arrelats a la nostra comarca.

Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta


Una de les varietats més típiques és la “Pájaro”, que es caracteritza perquè té un color vermell intens, una gran dolçor i una forma molt regular.

Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta
Els municipis que participen en aquestes Jornades Gastronòmiques de la Maduixa al Maresme són: Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Mataró, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar i Vilassar de Dalt.
 

Consorci de Turisme

Diputació

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Indica el teu correu electrònic i t?enviarem les novetats sobre les fires, festes i mercats de Catalunya.

Correu electrònic
Donar-me de baixa

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Diputació de Lleida Diputació de Girona Diputació de Barcelona 
festacatalunya · Tel. 938046359 · Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web