Carrer dels Dolors de Maçanet de la Selva

Ens endinsem pel carrer dels Dolors, un dels més típics de la població de Maçanet de la Selva per les seves construccions d’obra popular que es remunten a l’època moderna, amb elements característics com els grans portals adovellats o algunes obertures pròpies del renaixement i del barroc.

Cal Baster
La casa de cal Baster representa una de les típiques obres populars del segle XVIII, com ho indica la data de 1773 de la llinda de la finestra del pis superior. La construcció s’articula en dues plantes, la planta baixa i el pis superior. A la planta baixa trobem un portal de llinda flanquejat per sengles obertures amb la mateixa solució arquitectònica. El mateix sistema d’obertures caracteritza el pis superior. Una de les obertures presenta un repertori d'emblemes i símbols minúsculs bastant deteriorats, d'entre els quals es defineix la silueta d'una espècie de Crismó.
Maçanet de la Selva - Carrer dels Dolors - Cal Baster

Can Felip
Can Felip representa una de les típiques cases renaixentistes del segle XVI emmarcada per dos elements arquitectònics com son la gran portalada adovellada i la finestra de llinda amb muntants i ampit de pedra.
Maçanet de la Selva - Carrer dels Dolors (can Felip)

Can Ruscalleda
Fou originalment la casa senyorial de la nissaga Ruscalleda. L’edifici consta de dues plantes i golfes. Als seus orígens correspon a la planta baixa la obertura central o gran portal adovellat del segle XV coronat per una decoració escultòrica que combina la cara humana i la lluna. Aquest portal es troba flanquejat per dues obertures rectangulars. Els element arquitectònics més destacats, però, de l’edifici els trobem al primer pis, on ressalta un rellotge de sol força malmès flanquejat per dues obertures, una d’arc conopial reconvertida en balcó i una d’arc conopial lobulat amb cares esculpides a les impostes. Encara trobem una tercera obertura, de llinda i muntants de pedra, en forma de balconada. Al segle XVIII es va sobrealçar l’edifici amb unes golfes, amb dues obertures rectangulars i dues de mig punt. L’última gran reforma a l’edifici es va portar a terme el segle XIX.
Maçanet de la Selva - Carrer dels Dolors (can Ruscalleda)
Maçanet de la Selva - Carrer dels Dolors (can Ruscalleda)

Maçanet de la Selva - Carrer dels Dolors (can Ruscalleda)

Can Figueretes
L’edifici. com es pot llegir al rellotge de sol que presideix la façana, es remunta a  la segona meitat del segle XVI. El resultat actual que es troben els nostres ulls correspon a una reforma portada a terme l’últim quart del segle XX.
Maçanet de la Selva - Carrer dels Dolors (can Figueretes)
Maçanet de la Selva - Carrer dels Dolors (can Figueretes)

Can Martinet Rei
Can Martinet Rei és un edifici de planta i pis amb característiques pròpies dels segles XVII-XVIII com són les obertures de llinda amb muntants i ampits de pedra. A la planta baixa són dues les obertures que presenten aquestes característiques a les quals s’hi sumen dues obertures posteriors dels segles XIX i XX. Al pis superior les obertures corresponen a finestres de perfil propi de la primera època de la casa.
Maçanet de la Selva - Carrer dels Dolors - Can Martinet Rei

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Maçanet de la Selva - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web