Sant Bartomeu

Sénia, La - Sant Bartomeu


L’església de Sant Bartomeu de la Sénia fou construïda al segle XVIII seguint paràmetres d’estil barroc. De fet a la clau de volta que hi ha damunt el cor es conserva la data de 1701. El campanar és de planta quadrangular fins a l’alçada del tram de les campanes on pren un perfil vuitavat. Es va construir entre el 1756, data en que li fou encarregat al mestre d’obres Antoni Meseguer i el 1765 (apareix en una pedra a la part superior), tot i que la cúpula superior es va finalitzar per les festes constantinianes de l’any 1913.

Sénia, La - Sant Bartomeu
Sénia, La - Sant Bartomeu


El temple és d’una única nau, amb l’absis poligonal, amb capelles laterals entre els contraforts. La volta de la nau és de creueria i està dividida en quatre trams a partir d’arcs torals. Al primer tram es situa el cor damunt un arc carpanell.

Sénia, La - Sant Bartomeu


La porta principal és molt austera, amb llinda i frontó. Damunt hi ha una petita capella amb la imatge del titular, Sant Bartomeu, sota un frontó partit.

Sénia, La - Sant Bartomeu
Sénia, La - Sant Bartomeu


Damunt la teulada i entre contraforts es conserva un petit campanar de paret o d’espadanya.

Sénia, La - Sant Bartomeu
Població: La Sénia

Vols rebre les nostres propostes setmanals?

Subscriu-te!

Envia aquest correu electrònic i rebràs comunicacions electròniques relacionades amb les activitats turístiques, culturals i amb els serveis i activitats que ofereix www.festacatalunya.cat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Barcelona amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web