Museu Vestits de Paper de Mollerussa

Mollerussa - Museu Vestits de Paper


El Museu de Vestits de Paper respon a una demanda que era gairebé obligada, reconeixent així un costum des de fa temps arrelat a Mollerussa i una forma d’art poc coneguda fora de la nostra ciutat.

Entre les singularitats de Mollerussa, pot ser la més coneguda és el Concurs de Vestits de Paper que s’hi celebra des de fa 46 anys. El museu és fruit d’aquest concurs, és fruit de tots els seus participants, perquè és gràcies a ells que avui podem comptar amb més de vuitanta vestits exposats per compartir amb tots vosaltres.

Mollerussa - Museu Vestits de Paper

Mollerussa - Museu Vestits de Paper


Un dels principals objectius del museu és precisament donar a conèixer aquesta forma de creació, de disseny, de treball, perquè fins que no es veu un vestit de paper no es pot ser conscient de tot l’esforç, tot el temps i tota la il·lusió que es necessiten per fer-lo.

Benvinguts al fantàstic món del paper!

Mollerussa - Museu Vestits de Paper
Mollerussa - Museu Vestits de Paper


El desembre del 2009, el nou Museu de Vestits de Paper va obrir les seves portes coincidint amb el mateix cap de setmana que es celebrava el 44è Concurs Nacional de Vestits de Paper i 46è Concurs Ciutat de Mollerussa.

Es tracta d’un equipament completament nou situat just al costat de teatre l’Amistat, lloc on tradicionalment s’hi ha celebrat el concurs i també el lloc on va començar la primera exposició de vestits. Llavors no es podia parlar de museu pròpiament, sinó que s’aprofitava l’espai que hi havia entre les llotges del teatre per a exposar-hi els vestits guanyadors.

Mollerussa - Museu Vestits de Paper

Mollerussa - Museu Vestits de Paper


Però amb el pas dels anys, aquell espai es va anar quedant petit i el 1998, quan l’Ajuntament va passar a fer-se càrrec del teatre, del concurs i dels vestits, aquests últims es van traslladar a un espai ja pensat per ser museu, situat a les Galeries Sant Jordi, on han estat fins ara.

A partir d’aquest fet, l’afluència de públic va anar augmentant, tot i que aquest museu tenia un espai limitat i només s’obria quan hi havia visites concertades prèviament.

Mollerussa - Museu Vestits de Paper


A més a més, el nombre de vestits també anava creixent ja que cada any el museu es queda amb tots els vestits premiats del concurs i amb les donacions de les modistes que prefereixen que el museu es faci càrrec de les seves creacions.

Tot això ens ha portat fins al museu que avui tots podeu visitar, on hi ha més d’una vuitantena de vestits exposats i on a més a més s’ha intentat explicar la història del concurs, els seus inicis.

Per tant, ens trobem amb un espai on hi ha alguns dels antics vestits de l’anterior museu, peces que cada any aniran canviant quan s’hi afegeixin els nous vestits premiats, però amb un contingut i uns objectius diferents; un museu que pretén explicar-nos com es fa un vestit de paper o traslladar-nos als anys 50 del segle XX quan, en un petit taller de la ciutat de Mollerussa, va sorgir la idea de canviar la roba pel paper.

Mollerussa - Museu Vestits de Paper
Mollerussa - Museu Vestits de Paper


Si voleu veure l’Audiovisual del Museu cliqueu el següent enllaç

Centre informació 1

Població: Mollerussa

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web