Parc de can Cruselles

Antiga finca de can Cruselles formada per la casa, la portalada d’accés i els jardins que l’envoltaven. La casa ha estat molt reformada, perdent gran part del seu valor arquitectònic, tot i mantenir el seu valor històric i simbòlic pel municipi.

L’habitatge exempt fou construït a finals del segle XIX i reformat a finals del segle XX. Pensat com a segona residència a prop del nucli industrial, ara fa les funcions de centre cívic. Consta d’un planta quadrangular, de planta baixa i dos pisos. Els únics elements originals conservats són dues portes d’accés i part de la tanca al recinte. La porta d’accés de carruatges és de ferro.

Artés - Parc de can Cruselles


Al bell mig del parc hi ha l’edifici nou , i tot el conjunt està envoltat de jardins. En un racó hi ha una zona infantil i a la resta vegetació variada: alzines, pins blancs, pins negres, plataners, til·lers, moreres, nogueres, llorers i xiprers.

Artés - Parc de can Cruselles


És fruit del creixement industrial del municipi arrel de la instal·lació de les primeres fàbriques de filats i de teixits que enriquiren la llarga tradició tèxtil d’Artés originada en el segle XVII. Josep Berenguer i Caba , propietari de la fàbrica de Can Berenguer, era el propietari dels terrenys on fou edificada la casa de Can Cruselles.

Artés - Parc de can Cruselles
Artés - Parc de can Cruselles


Informació proporcionada per l’Ajuntament d’Artés i extreta de l’Inventari del Patrimoni Cultural. Oficina de Patrimoni Cultural (Diputació de Barcelona), 2007.


Població: Artés

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web