Una edició més, i ja són setze, el mes de març rep les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa Prat, el producte fresc de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat i el Pota Blava. El Prat torna a ser la capital d’una gastronomia arrelada als valors de la sostenibilitat i el territori, sent l’activitat degana de la comarca i, segurament, del nostre país. L’edició d’enguany coincideix amb la celebració de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un reconeixement que confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu, on la revolució gastronòmica del País va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular. El Prat és part protagonista d’aquesta revolució, per la seva lluita en la preservació del territori a través de la seva tradició agrícola, amb una aposta gastronòmica que és una expressió profunda de la nostra cultura i identitat. Els plats que trobareu en aquesta activitat –i que s’han pogut tastar en edicions anteriors– narren històries antigues i apunten a un futur prometedor, malgrat les dificultats a les quals ens enfrontem diàriament. Les Jornades Gastronòmiques són el reflex d’una cuina diversa i rica en aquesta petita Gàl·lia gastronòmica que és el Prat i la comarca del Baix Llobregat. Des de la seva primera edició en 2010, l’activitat manté una mirada oberta de la cuina, on els plats reflecteixen també la necessitat d’una sostenibilitat territorial i ambiental. En les accions que impulsa l’Ajuntament del Prat, treballant estretament amb el sector de la restauració local i amb la col·laboració de l’AGT, les Jornades Gastronòmiques són clau per la continuïtat, el futur dels nostres productes autòctons i un turisme gastronòmic responsable. Precisament, aquest darrer serà un dels eixos de la campanya d’enguany, que coincidirà amb Setmana Santa: les jornades seran l’excusa per perfecta per gaudir d’un oci actiu, familiar i gastronòmic al Prat, amb una oferta vinculada als Espais Naturals del Riu, la pineda de Can Camins i Carrabiners i el Semàfor, el Parc Agrari del Baix Llobregat, la platja,… i el nucli urbà, amb un relleu pla, que afavoreix la fàcil mobilitat a peu i en bicicleta. Amb aquesta activitat es dona el tret de sortida a les Festes de la Carxofa Prat, que s’allargaran fins a finals d’abril i en les que el Prat compartirà la seva oferta agrícola i gastronòmica de proximitat. Consulta tota l’oferta de menús dels restaurants participants al web (enllaç)
| ||||
| ||||
| ||||
| ||||
|