La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024
Vinyols i els Arcs - Festa del Vi 2024

Ermita i povet de Sant Vicent Ferrer de la Galera

Conjunt format per l’ermita i povet (antic pou) de Sant Vicent. Desconeixem si abans d’aquesta capella n'hi va haver una altra. Pel que fa a Sant Vicenç Ferrer (València, 1350-Vannes, 1419) sabem que aquest va predicar públicament a Tortosa els anys 1413 i 1414 en mig de les controvèrsies entre jueus i cristians.

La Galera - Ermita i povet de Sant Vicent Ferrer

La petita capella o ermita de Sant Vicent Ferrer és un edifici de planta quadrada, amb porta d'accés és d'arc de mig punt, a la s'hi arriba mitjançant uns esglaons que baixen des del carrer de Sant Vicent. El sostre de l'ermita és una teulada de quatre vessants, de teules vermelles, amb una creu de ferro al vèrtex central. A l'interior es conserva només la imatge del sant dins d'un retaule de fusta molt senzill, amb dues columnes a cada costat, damunt d'un altar de marbre.

La Galera - Ermita i povet de Sant Vicent Ferrer
La Galera - Ermita i povet de Sant Vicent Ferrer

Segons la llegenda, Sant Vicent Ferrer, camí del Concili de Casp, va passar per la Galera quan el poble estava patint una terrible sequera. I sembla que va indicar un lloc on es podia trobar l'aigua, segurament al mateix curs del barranc, sobre el curs subterrani de l'aigua, que va ser justament on es va construir el pou que va donar nom a l’ermita i on es devia construir aquella en agraïment per haver-hi pogut trobar aigua. La construcció actual és de després de la Guerra Civil, cap a la dècada de 1940.

La Galera - Ermita i povet de Sant Vicent Ferrer
La Galera - Ermita i povet de Sant Vicent Ferrer

La capella té culte i ofici religiós. En aquest indret, se celebraven els balls de nit a les Festes Majors (per Sant Llorenç, el 10 d'agost), després d'una reforma i ampliació que es portà a terme durant la dècada dels vuitanta. Un aiguat l’any 2000 s'ho va emportar tot i va deixar l'espai en molt mal estat. Al 2003 es va restaurar l'espai, que és un excel·lent mirador sobre el barranc i la seva vegetació.

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
La Galera - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web