Nucli històric d'Albatàrrec

Diferents espais són els que completen la nostra visió sobre el patrimoni de la vila d’Albatàrrec, aportant-nos un coneixement més ampli de la seva història.

Albatàrrec - Nucli antic
Albatàrrec - Nucli antic

Albatàrrec - Nucli antic
Albatàrrec - Nucli antic

A la plaça de Sant Salvador cal destacar la font de Sant Salvador constituïda per un pilar de carreus de pedra amb coronament vegetal i plafons amb relleus decoratius a les bandes. En una placa s’hi llegeix: FONT DE SNT SALVADOR / ANY 1906 / ESSENT BATLLE / DN JOSEPH FALGUERA.

Albatàrrec - Nucli antic

A la mateixa plaça de Sant Salvador trobem un dels edificis remarcables de la vila, l’antic Ajuntament, un edifici fent cantonada, de planta baixa i dos pisos, que ha perdut la simetria original. És un edifici de gran carreus de pedra, amb obertures emmarcades per motllura llisa. Destaca a l’edifici el balcó corregut del primer pis.

Albatàrrec - Nucli antic

Però la nostra visita per la vila ens permetrà veure com aquesta població ha anat conjugant amb els pas del temps diferents arquitectures i ha anat conferint al poble la fisonomia que el caracteritzen sense perdre la idiosincràsia de la seva història i del seu passat.

Albatàrrec - Nucli antic (Sínia, La)

Així podem trobar arquitectures contemporànies amb materials i dissenys propis de la més actual modernitat que conviuen amb elements propis del seu passat i de la seva quotidianitat com és la sínia de l’antiga sèquia de Torres, i que constitueix la base històrica de l’economia del municipi.

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Albatàrrec - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web