La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024

Cal Verdaguer d'Avinyó

Avinyó - Cal Verdaguer

La masia de cal Verdaguer està documentada des del segle XVI com consta en el fogatge de 1553. Fou, però, el segle XVII quan es portà a terme la part més important de la construcció d’aquesta masia, com ho constata la inscripció JOAN VERDAGUER 1610 a la llinda de la porta del mur nord de l’edifici. Les reformes portades a terme durant el segle XVIII procediren a l’embelliment de la masia així com a conferir-li la fesomia definitiva que ens ha arribat als nostres dies. La data de 1722 al rellotge de sol, esgrafiat, constata aquesta fase a la qual correspon la decoració mural esgrafiada , portada a terme per Pau Verdaguer.
Avinyó - Cal Verdaguer

La masia, de planta rectangular i façana orientada cap a l’est , resta tancada per un clos amb porta de mig punt adovellada que dóna a la plaça de l’església. L’edifici presenta dues parts diferenciades pel seu sistema d’obertures. Mentre la façana de tramuntana presenta balcons , a la façana de migdia s’obre una gran galeria porxada de tres pisos . Durant els anys 80 del segle XX es van recuperar els esgrafiats de la façana de migdia, de temàtica decorativo-floral, tornant-li l’esplendor de l’època en que es van fer.
Avinyó - Cal Verdaguer
Avinyó - Cal Verdaguer

Cal Verdaguer presenta característiques constructives comunes amb algun altre casal de grans propietaris agrícoles, com per exemple la masia Abadal , a les afores del poble, encara que en aquest cas es tracta d’un edifici de planta basilical. Segons alguns autors Cal Verdaguer presenta la teulada a doble vessant més gran de tota Catalunya.
Avinyó - Cal Verdaguer
Població: Avinyó

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Avinyó - Ajuntament
On Menjar a Avinyó (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web