Amposta - Festival de Food Trucks 2024
Maials - Trobada de Gegants 2024

Nucli antic d'Avinyó

El segle XVIII sembla ser el moment en que la plaça Major deuria prendre forma, assolint el seu perímetre. Les cases més antigues de la plaça corresponen a aquest moment encara que els segles han obrat en moltes d’elles reformes que han fet perdre la seva fesomia original. Eren cases d’habitatges de dos o tres pisos d’alçària.
Avinyó - Nucli antic
Avinyó - Nucli antic

La part més antiga de la plaça és la que correspon al costat nord on encara es conserva part dels porxos que deurien envoltar tot el conjunt de la plaça i que es van perdre en construir-se el nous habitatges dels segles XIX i XX. La moderna construcció de la Casa de la Vila , a ponent, recuperà una part del porxat reproduint les voltes amb materials moderns . A migdia de la plaça hi ha l'església parroquial.
Avinyó - Nucli antic
Avinyó - Nucli antic

La nostra visita a Avinyó, però, no pot pas oblidar els nous vials i també aquells edificis que, malgrat no ser elements que per sí sols ocupen un lloc destacat en l’arquitectura del municipi o de Catalunya, sí que en el conjunt tenen la seva importància per formar part de la història dels seus habitants, traduint el sentir d’una època i els seus gustos en les formes i elements constructius (forjats, acabats del murs, utilització del maó com a element constructiu i ornamental...), elements tots ells petits però que fan gran a la població.
Avinyó - Nucli antic
Avinyó - Nucli antic


 
Població: Avinyó

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Avinyó - Ajuntament
On Menjar a Avinyó (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web