Amposta - FesticAM 2023
Olesa de Bonesvalls - Festa Major del Barri de l�Hospital 2023
Albatàrrec - Festa Major 2023
La Granada - Festa del Most 2023

Sant Joan d'Avinyó ***

La parròquia de Sant Joan d’Avinyó , promoguda pel comte Sunyer de Barcelona formava part del terme del castell d’Avinyó . A la primera església construïda en estil romànic, citada ja el 932 sota l’advocació de Sant Andreu , i que des del segle XI estava ja dedicada a Sant Joan i a Santa Maria seguí un segon edifici romànic consagrat el 1232 sota l’advocació ara ja sota una única advocació, la de sant Joan.
Avinyó - Sant Joan d’Avinyó
Avinyó - Sant Joan d’Avinyó

L’església romànica de Sant Joan d’Avinyó, consagrada el segle XIII, era un edifici d’una sola nau i transsepte capçat per tres absis . D’aquest edifici únicament en resten part dels murs de la nau, doncs, l’últim element que recordava el seu passat medieval com eren els tres absis foren suprimits en les darreres modificacions fetes sobre l’edifici el segle XIX.
Avinyó - Sant Joan d’Avinyó
Avinyó - Sant Joan d’Avinyó

A partir del segle XVII l'església romànica va començar a modificar-se , construïnt-se el baptister i, el campanar quadrangular amb obertures d’arc de mig punt , la sagristia , unes capelles laterals i en la refecció del segle XIX es va bastir la nova façana . Tot l'interior de l'edifici fou enguixat. D’aquesta modificació en resultà un edifici de tres naus separades per pilars rectangulars que sostenen les voltes de creueria.
Avinyó - Sant Joan d’Avinyó

En ple segle XX , intentant recuperar una mica la fesomia del temple romànic original es van refer de nou els tres absis i es van decorar amb un fris d’arcuacions llombardes i finestres de doble esqueixada , malgrat que el seu interior havia canviat completament a l’haver-se enguixat els seus murs.
Avinyó - Sant Joan d’Avinyó
Població: Avinyó

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Avinyó - Ajuntament
On Menjar a Avinyó (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web