Sant Marçal del Relat a Avinyó

Avinyó - Sant Marçal del Relat

La parròquia de Sant Marçal de Relat apareix documentada l’any 1038 , depenent de Santa Eugènia de Relat. Al segle XVII deixà de ser parròquia i passà a ser sufragània de Santa Eugènia.
Avinyó - Sant Marçal del Relat

Encara que l’església de Sant Marçal de Relat originàriament era romànica , en aquest cas, les modificacions portades a terme posteriorment desfiguraren per complet l’obra original. La volta de canó romànica es substituí per una de gòtica apuntada . El 1755 l’església fou refeta i el 1775 l’absis fou reemplaçat per un presbiteri quadrat , s’obrí un senzill portal a banda de ponent i s’erigí l’actual campanar de torre , cobert amb una teulada a quatre vessants, un campanar de dos pisos amb obertures d’arc de mig punt.
Avinyó - Sant Marçal del Relat

Església d'una sola nau, sense absis, i sense cap tipus d’ornamentació, amb porta adovellada d’arc de mig punt a la façana de ponent. Damunt la porta hi ha una petita finestra d’esqueixada simple d’arc de mig punt.
Avinyó - Sant Marçal del Relat
Avinyó - Sant Marçal del Relat

L’any 1935 el Centre Excursionista Montserrat i el Centre Excursionista de Catalunya, iniciaren una campanya d’excavacions que donà com a resultat la descoberta d’una necròpolis amb d’un gran nombre de tombes alineades amb una olla de terrissa cada una al damunt com a ofrena. La datació de les peces ceràmiques, dipositades al Museu de Manresa, ens donen una cronologia de la necròpolis del segle XII.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Avinyó - Ajuntament
On Menjar a Avinyó (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web