Sant Maršal del Relat a Avinyˇ

Avinyˇ - Sant Maršal del Relat

La parròquia de Sant Marçal de Relat apareix documentada l’any 1038 , depenent de Santa Eugènia de Relat. Al segle XVII deixà de ser parròquia i passà a ser sufragània de Santa Eugènia.
Avinyˇ - Sant Maršal del Relat

Encara que l’església de Sant Marçal de Relat originàriament era romànica , en aquest cas, les modificacions portades a terme posteriorment desfiguraren per complet l’obra original. La volta de canó romànica es substituí per una de gòtica apuntada . El 1755 l’església fou refeta i el 1775 l’absis fou reemplaçat per un presbiteri quadrat , s’obrí un senzill portal a banda de ponent i s’erigí l’actual campanar de torre , cobert amb una teulada a quatre vessants, un campanar de dos pisos amb obertures d’arc de mig punt.
Avinyˇ - Sant Maršal del Relat

Església d'una sola nau, sense absis, i sense cap tipus d’ornamentació, amb porta adovellada d’arc de mig punt a la façana de ponent. Damunt la porta hi ha una petita finestra d’esqueixada simple d’arc de mig punt.
Avinyˇ - Sant Maršal del Relat
Avinyˇ - Sant Maršal del Relat

L’any 1935 el Centre Excursionista Montserrat i el Centre Excursionista de Catalunya, iniciaren una campanya d’excavacions que donà com a resultat la descoberta d’una necròpolis amb d’un gran nombre de tombes alineades amb una olla de terrissa cada una al damunt com a ofrena. La datació de les peces ceràmiques, dipositades al Museu de Manresa, ens donen una cronologia de la necròpolis del segle XII.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Avinyˇ - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d´┐Żinformaciˇ i comunicaciˇ OJD 
Festacatalunya Ě Tel. 938046359
Contactar Ě crŔdits Ě avÝs legal Ě Mapa Web