Sant Joan de les Abadesses - Festival del Comte Arnau 2024
Torres de Segre - Festorres 2024
Sarral - Festa Major 2024
Sant Jaume dels Domenys - Festa Major 2024
La Fuliola - Festa Major 2024

Sant Sebastià d'Oristà

Oristà - Sant Sebastià

Al cap damunt del Puig de Sant Joan on trobem l’església de Sant Sebastià podría haver estat l’emplaçament del Castell d’Oristà, tot i que, se'n desconeix la seva ubicació exacta i tradicionalment s’ha ubicat a la zona de la costa del Castell. El castell apareix documentat per primera vegada l'any 908, quan es té noticia d'una terra situada al seu terme. Les noticies sobre la seva existència acaben l'any 1065.
Oristà - Sant Sebastià

L’església de Sant Sebastià és un edifici d'una sola nau, sense absis i coberta a doble vessant. Els seus murs, de pedres irregulars, estan arrebossats per l'exterior i enguixats per l'interior. A la part esquerre de la façana, que presenta una porta amb llinda i un petit ull de bou, hi ha adossat un campanar amb coberta a quatre vessants. Els terratrèmols del segle XV enderrocaren l’antiga capella altmedieval de Sant Cristòfol. Per aquest motiu es concedí al rector d’Oristà de poder-la construir a l’antic Puig de Sant Joan amb la condició de tenir dos altars, un dedicat a Sant Cristòfol i l’altre a Sant Sebastià.
Oristà - Sant Sebastià

Al portal d'entrada hi ha una llinda amb la data 1522 i damunt seu, una dovella inserida a la paret amb un relleu de Sant Cristòfol. La data de la llinda i el relleu confirmarien aquests fets. A partir del 1600 ja s'anomena de Sant Sebastià, amb altars dedicats a Sant Sebastià i Sant Roc. El 1686 s'hi deia missa cada diumenge. El 1692 es manà confeccionar ornaments i enrajolar la capella. A partir de 1737 tan sols s’oficiava sols per Sant Sebastià i Sant Roc. En el transcurs del segle XVIII es portà a terme una reconstrucció del temple.
Oristà - Sant Sebastià
Població: Oristà

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Oristà - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web