Font de n'Horta

Torre de l’Espanyol - Font de n’Horta

Torre de l’Espanyol - Font de n’Horta

Tot i que l’estructura actual de la Font de n’Horta , a ponent del nucli de la població, respon a la d’una font i safareig públic constituït per dues grans basses rectangulars disposades a diferent nivell, omplint-se la primera directament de la font i la segona de l’aigua sobrant de la primera a través d’una canalització, i una petita pica amb un rec per l’aigua sobrera, originàriament el conjunt respondria a una font (déu d’aigües semitermals) d’època romana ubicada en un encreuament de camins.


Torre de l’Espanyol - Font de n’Horta

Arran de les obres de reforma portades a terme el 1965, que revestiren les parets de pedra amb una capa de ciment, aparegueren nombroses restes de ceràmiques, monedes i objectes metàl·lics. El lot numismàtic marca el regnat de Marc Aureli (segle II dC) com a moment en què es deixaria de tirar monedes a la font. De les troballes únicament es conserven les més espectaculars (sèrie numismàtica), la resta (fragments de ceràmica i una àmfora) foren llençades al mateix moment de les obres.


Torre de l’Espanyol - Font de n’Horta

Recentment l’espai s’ha adequat amb una estructura de fusta amb pilars d’obra i teulada a doble vessant per tal de cobrir i preservar el conjunt.


Torre de l’Espanyol - Font de n’Horta

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web