Auditori a l'antiga església de Sant Josep de Moià

L’antiga església de Sant Josep, sense culte des del 1936,  fou transformada en sala d’actes i casa de cultura per a conferències, exposicions i actes culturals en general, per bé que anteriorment ja havia acollit alguna activitat cultural, quan havia estat la seu i taller del grup teatral La Fura dels Baus. Es tracta d’un edifici barroc d’una única nau amb coberta a dos vessants. A finals del segle XVIII es va allargar la part del presbiteri i s’afegí al lateral la capella dels Dolors.

Moià - Auditori a l’antiga església de Sant Josep

És una obra de pedra amb emblanquinament. La façana presenta portal rectangular, emmarcat per dues pseudopilastres de pedra i coronat per un frontó semicircular truncat, al mig del qual hi ha l'escut de la família Alòs, que van ser els primers benefactors del temple en cedir els terrenys per erigir l'església. En el xamfrà de l'immoble hi ha una fornícula amb la imatge de sant Josep. A mà esquerra de la porta d'accés hi ha un abeurador amb data de l'any 1870.
Moià - Auditori a l’antiga església de Sant Josep
Moià - Auditori a l’antiga església de Sant Josep

El disseny de la portalada de Sant Josep va ser encarregat el 1614 a Jaume Rubió i és molt probable que l’execució sigui també seva, essent aquesta l’única obre en pedra que es coneixeria d’aquest escultor.
Moià - Auditori a l’antiga església de Sant Josep

Aquesta església fou edificada sota la advocació del Desterro de Jesús Nostre Senyor, a instàncies del rector de Sant Pere de Marfà i beneficiat de la parroquial de Moià, i de la seva germana. Fou beneïda solemnement pel senyor bisbe de Vic Fra Andreu de Sant Jeroni el dia 11 d'octubre de 1620.
Moià - Auditori a l’antiga església de Sant Josep
Moià - Auditori a l’antiga església de Sant Josep

La imatge pètria de St. Josep a la fornícula angular de la façana fou posada poc després de la fundació del santuari. El rellotge del campanar va ser construït per Josep Santesteve l'any 1789. El 1865 es restaurà la façana principal. A partir de 1936 aquest temple restà sense culte i desprès d’haver servit de magatzem, l’any 1993 es va convertir en auditori i sala polivalent amb capacitat per a 100 persones. L’any 2002 es va restaurar el rellotge.

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Moià - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l�Ebre amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web