Ara Lleida Estiu 2020

Can Viñas de Moià

Moià - Can Viñas

Can Viñas és un edifici de planta quadrada, de quatre pisos, amb teulada a quatre aigües i torratxa en un extrem, que va fer construir el tenor Francesc Viñas i Dordal , nascut a Moià,  batejada amb el nom de Villa Mercedes, l'any 1906. Posteriorment es van afegir altres cases annexes que ocupen tot el carreró.

La casa de l'extrem dret té un interessant voladís sobre teulada. La de l'extrem esquerre és una torre feta de pedra amb esgrafiats a les llindes de les finestres i balcó també de pedra aixecat damunt de mènsules amb volutes. És una construcció de portal senzill i torre aixecada al costat amb terrassa a la part superior. A la casa del mig es veuen escrits a la façana diversos noms de músics.
Moià - Can Viñas
Moià - Can Viñas

Al voltant de la casa, per la banda de tramuntana, hi ha un llarg jardí, d'ús privat, que conserva elements originals com el colomar  d'estil modernista, atribuït a Puig i Cadafalch, restes de la barana de la barana de trencadís que alterna rajoles marronoses i blanques i dues capelletes, atribuïdes a Gaudí. El jardí del tenor Viñas fou arranjat als voltants de 1900 i va experimentar una remodelació els anys 1956-60, promoguda per Jacint Vilardell, gendre del tenor, quan es van suprimir alguns elements originals i s’afegí un grup escultòric de tres figures relacionades amb personatges o elements d’òperes de Wagner que el tenor Viñas havia representat.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Moià - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web