Ara Lleida Estiu 2020

Capella de Santa Llúcia de Taradell

La capella de Santa Llúcia , que data de la segona meitat del segle XVI, correspon a un moment de creixement econòmic de Taradell que es correspon amb la puixança de la fira de Santa Llúcia. A la placeta de la capella s’hi continua celebrant la fira el 13 de desembre com a inici del cicle festiu nadalenc. D’altra banda, el gremi de paraires i teixidors que tenien a Santa Llúcia com a copatrona de Sant Sebastià, es reunien sovint a susdita capella.

Taradell - Capella de Santa Llúcia


La capella de Santa Llúcia respon a un edifici d’una sola nau amb l’absis poligonal, orientat de llevant a ponent, amb coberta a doble vessant i capcer coronat amb un campanar d’espadanya amb finestres geminades d’arc de mig punt on s’ubiquen les campanes.

Taradell - Capella de Santa Llúcia
Taradell - Capella de Santa Llúcia


L’edifici presenta un portal rectangular emmarcat per pilastres decorades al basament i als capitells, i una llinda decorada amb inscripcions i motllures. Al damunt, en un carreu, s’hi dibuixa el relleu d’una creu.

Un òcul a l’absis, una finestra a migdia i una al cor són les úniques obertures que donen il·luminació a l’interior de la capella. L’interior és cobert amb volta de creueria amb claus de volta d’on arrenquen les nervacions. L’església és pintada amb decoracions vegetals i amb àngels. La imatge de Santa Llúcia, que presideix la capella, és una talla moderna obrada el segle XX.

Taradell - Capella de Santa Llúcia
Taradell - Capella de Santa Llúcia


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Taradell - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web