Ara Lleida Estiu 2020

La Sagrera de Taradell

Taradell - Sagrera, La
Taradell - Sagrera, La


Als concilis de bisbes del regne dels visigots celebrats a Toledo al segle VII es va fixar la distancia de trenta passes a l’entorn d’esglésies i cementiris com a territori on les propietats i les persones gaudien d’una certa protecció a l’empara de la inviolabilitat de l’Església.

Taradell - Sagrera, La
Taradell - Sagrera, La


A partir del segle XI, amb les assemblees de Pau i Treva de Déu , les sagreres van esdevenir origen de nuclis permanents d’habitació. Els cas de Taradell no és gens menys que un exemple d’aquest fenomen poblacional.

Taradell - Sagrera, La
Taradell - Sagrera, La


A l’entorn de l’església parroquial de Sant Genís i del seu espai protegit el nucli de Taradell va anar creixent durant els segles XII i XIII amb petites cases de tipologia clarament rural que han esdevingut un espai urbanitzat i singular dins la vila.

 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Taradell - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web