Ara Lleida Estiu 2020

Ajuntament de Tona

Tona - Ajuntament

Tona - Ajuntament
Tona - Ajuntament

El dret a tenir representants municipals a Tona es remunta al segle XIII amb la concessió de la batllia per part de Guillem II de Montcada , senyor del castell de Tona. La batllia va recaure en membres de la família del mas Font fins al menys el 1404. El 1401 el rei Martí l’Humà havia concedit el privilegi pel qual el càrrec era triennal. Tona demanà que fossin tres prohoms els escollits cada tres anys i d’entre els tres que fos el rei o el batlle general de Catalunya qui escollís el batlle. El sistema per escollir aquests prohoms fou el d’insaculació fins el Decret de Nova Planta (1716). A partir d’aquest moment el govern estarà format per un alcalde, diferents regidors (entre 5 i 7) i un síndic, escollits entre les persones afectes al rei.

Tona - Ajuntament
Tona - Ajuntament

L’actual edifici de l’Ajuntament de Tona resultà de la reconstrucció d’una casa , que es trobava en molt mal estat, dels segles XVII-XVIII . És un edifici d’un sol cos. A la planta baixa presenta dos portals adovellats, un d’arc de mig punt i un d’arc escarser i dues finestres amb guardapols esculturat a les impostes. Al primer pis presenta una balconada correguda amb cinc obertures amb brancals i llindes de pedra. Al segon pis són cinc les obertures, de similars característiques, amb els seus respectius balcons individualitzats. A les golfes o pis superior, sota teulada, les obertures son ulls de bou.

Tona - Ajuntament 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Tona - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web