Ara Lleida Estiu 2020

Biblioteca Caterina Figueras de Tona

Tona - Biblioteca Caterina Figueras

La biblioteca Caterina Figueras fou originalment una escola d’ensenyament primari fet amb el llegat de Caterina Figueras, filla d’Antoni Figueras, estiuejant benestant de Tona. La construcció fou portada a terme entre els anys 1927 i 1928, segons el projecte de l’arquitecte Manuel Gausa.

Tona - Biblioteca Caterina Figueras
Tona - Biblioteca Caterina Figueras

Es diferències dos cossos de diferents proporcions. A la façana principal, davant l’entrada hi han cinc arcades de mitja volta combinades amb pilons que formen quatre entrades rectangulars. La coberta de l’edifici a diferents nivells forma un entaulat amb un bonic joc de superposicions. A totes les façanes i en la part superior de l’edifici hi trobem esgrafiats amb temes pedagògics i de jocs amb motius infantils, amb accentuat realisme, dissenyats pel gravador i pintor Manuel Puig i Genís.

Tona - Biblioteca Caterina Figueras
Tona - Biblioteca Caterina Figueras

El porxo de l’accés principal potencia la monumentalitat de l’edifici. El porxo està coronat amb un escut del regnat d’Alfons XIII, modificat més tard. Entre els anys 1990-1993 es va portar a terme una important restauració per adequar l’ús de l’edifici com a biblioteca i sala d’exposicions. 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Tona - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web