AMIC - Generalitat - PATRIMONI CULTURAL AMB ELS 5 SENTITS (lateral esquerra tot el web)
Ara Lleida Estiu 2020

Cal Gallard o Casa Delmera de Santes Creus

Conesa - Cal Gallard
Conesa - Cal Gallard


La casa delmera o col·lectora de Santes Creus va ser construïda l’any 1569, -aquesta data es pot veure a la llinda d’una finestra- a instàncies de l’abat Jeroni Contijoc, fill de Conesa, damunt un antic edifici del segle XII propietat aleshores de la família Montpaó, castlans de Conesa, i que a finals d’aquesta centúria va ser adquirit pel monestir de Santes Creus, el qual en va ser propietari fins l’any 1821.

Conesa - Cal Gallard
Conesa - Cal Gallard


És un edifici renaixentista de planta baixa, pis i golfes. A la planta baixa hi ha dos portals adovellats Al pis noble hi ha quatre finestrals, un dels quals disposa d’un guardapols amb motllures; damunt les obertures hi ha els escuts nobiliaris, dos corresponents al monestir de Santes Creus i dos corresponents a l’abat Contijoc.

Conesa - Cal Gallard
Conesa - Cal Gallard

Conesa - Cal Gallard


 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Conesa - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web