Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Pont del Diable

El Pont del Diable s’inscriu com una de les construccions hidràuliques de la riera de Pineda, un curs d’aigua que històricament ha tingut un intens aprofitament hídric, coneixent-se com la riera del deu molins: moli de més amunt del Salt , molí de can Mas , molí de mas Furriol , molí de can Buc de les Nogueres , Can Cornei (restaurat), molí de can Bufí , molí de can Vert , molí de can Marquès , molí de can Bauveta i molí de Castellar .

Pineda de Mar - Pont del Diable

El Pont del Diable , en realitat és un aqüeducte que formava part de la canalització que portava l’aigua des del molí de can Bauveta al molí de Castellar o de sant Jaume , el darrer dels deu molins de la riera de Pineda.

Pineda de Mar - Pont del Diable
Pineda de Mar - Pont del Diable

Però el seu origen romà no descarta que aquesta canalització que travessa la riera de Pineda formés part del mateix sistema hidràulic de la vall de la riera , conjuntament amb l’aqüeducte romà de can Clua, qui sap si amb una finalitat d’ús domèstic, sense conèixer la seva vinculació amb restes com les de la vil·la romana de can Roig .

Pineda de Mar - Pont del Diable

La opinió més versemblant apunta que l’origen del pont és tardoromà, la base és romana tot i que el pont va estar reformat a l’edat mitjana i reconstruït en diverses ocasions. A simple vista es superposen construccions de dues èpoques diferents, incorporant l’obra nova (medieval) un canalització més antiga (romana).

Curiositats

Diu la llegenda que una pagesa havia de travessar la riera sense saber com fer-ho. El diable, que se li aparegué, li va prometre construir un pont abans no es fes de dia a canvi de la seva ànima. La pagesa va accedir a la juguesca i quan s’aproximava el dia i al diable tan sols li faltaven unes poques pedres per enllestir la seva obra, la pagesa va fer cantar el gall tirant-li una galleda d’aigua freda. El diable al sentir el cant del gall, pensant que s’havia fet de dia, abandonà la seva obra i així la pagesa va poder travessar la riera sense haver de lliurar l’ànima al diable.

Població: Pineda de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web