Can Cànoves

La masia de can Cànoves , situada als peus del turó de Montpalau en un emplaçament estratègic, és un dels grans casals medievals de la vall de la riera de Pineda. El paratge s’esmenta ja l’any 1148, tot i que la casa és de finals del segle XIV. A la seva importància històrica s’hi afegeix l’haver conservat la seva estructura arquitectònica original.

Pineda de Mar - Can Cànoves

Adossada a la casa hi ha la torre de planta quadrada i diversos cossos annexos: corrals de bestiar petit, estables de bestiar gran, tres cossos independents i la pallisa o graner. La masia és coberta a doble vessant.
Pineda de Mar - Can Cànoves

El portal principal és adovellat, de pedra com les llindes i els brancals de les finestres. La torre, amb un interessant finestral gòtic, és de planta quadrada i tres pisos coberts amb voltes, comunicats a través d’una escala de cargol.
Pineda de Mar - Can Cànoves

Dels cossos aïllats cal destacar el graner, edificat també durant el segle XIV, amb dues naus independents, cobertes a doble vessant, obertes amb dues grans arcades de pedra i finestres rectangulars amb llinda i brancals de pedra .

Curiositats

Can Cànoves centrava el gran veïnat de Camós dins de l’antiga parròquia de Santa Maria de Pineda. Al fogatge de l’any 1497, dels 79 focs del terme parroquial de Santa Maria, 24 corresponien a Camós.

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Pineda de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l�Ebre amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web