Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Can Comes o Fundació Tharrats d'Art Gràfic

Pineda de Mar - Can Comes o Fundació Tharrats d’Art Gràfic

La Fundació Tharrats d’Art Gràfic va ser inaugurada el 6 d’abril de 1991 com a fruit de la donació de l’obra gràfica de l’artista i escriptor Joan Josep Tharrats i Vidal , estretament lligat a Pineda de Mar. També feu donació de més de 500 peces de la seva col·lecció particular i des de 2006 la seu de la Fundació ocupa la primera planta de l’Espai de Dinamització Cultural Can Comes .

Pineda de Mar - Can Comes o Fundació Tharrats d’Art Gràfic

Can Comes és un gran casal català de planta baixa i dos pisos, amb una gran simetria centrada en un gran portal adovellat. El disseny de la façana és obra de l’artista Xavier Mariscal .

Pineda de Mar - Can Comes o Fundació Tharrats d’Art Gràfic

El fons de la fundació Tharrats conté obres d’autors nacionals com Miró, Tàpies , Brossa , Subirachs , Guinovart , Ràfols Casamada , Perejaume ... entre d’altres i també d’autors estrangers com Bechtold , Faber , Duchamp , Laurencin , Heckel ... Compta també amb els exemplars de les revistes Dau al Set i Negre + Blau editades per l’artista i nombrosos llibres de bibliòfil i revistes d’art, especialment fent referència a l’art gràfic.

Pineda de Mar - Can Comes o Fundació Tharrats d’Art Gràfic

La Fundació Tharrats pretén ser un punt ineludible per als estudiosos dels moviments d’avantguarda del nostre país i convertir-se en un cos viu i dinàmic, animador de la vida cultural de Pineda de Mar, de la seva comarca i de tot Catalunya.

Pineda de Mar - Can Comes o Fundació Tharrats d’Art Gràfic

La finalitat de la Fundació Tharrats és popularitzar l’art gràfic, tant a nivell tècnic, donant a conèixer els diferents procediments (aiguafort, aiguatinta, litografia, serigrafia, xilografia, gofrat...) com artístic, donant a conèixer les seves produccions en el camp de l’art gràfic.

Curiositats

Joan Josep Tharrats i Vidal ha estat un dels artistes catalans d’avantguarda més destacats. Inicià la seva singladura artística influenciat per Mondrian i Kandinsky . Fundà el grup Dau al Set amb Joan Ponç , Modest Cuixart , Antoni Tàpies , Joan Brossa , Arnau Puig i Juan Eduardo Cirlot . Durant les dècades dels cinquanta i seixanta consolidà el seu treball artístic, convertint-se un un artista de rem¡nom internacional amb obres a diferents museus del món.

L’any 1989 exposà per primera vegada a la Sala Municipal de Pineda de Mar, iniciant així la seva forta vinculació amb aquesta població.

L’any 1983 la Generalitat de Catalunya li concedí la Creu de Sant Jordi, el 1993 rebé el Premi Nacional d’Arts Plàstiques i l’any 1994 ingressà a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Població: Pineda de Mar

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web