Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Biblioteca Manuel Serra i Moret

La biblioteca Manuel Serra i Moret s’inscriu en el conjunt de biblioteques populars creades per la Mancomunitat de Catalunya a partir de 1915. La biblioteca de Pineda de Mar des de 1982 porta el nom de l’alcalde i polític català sota el mandat del qual es va portar a terme la gestió per disposar d’aquest servei públic a la població.

Pineda de Mar - Biblioteca Manel Serra i Moret

Les obres s’iniciaren el mateix any de 1917 en què es va adquirir el solar, segons les directrius del Servei de Biblioteques Populars , projectat per Eugeni d’Ors, font d’inspiració del nou model noucentista que reaccionava als excessos del modernisme i proclamava un retorn als valors clàssics. Aquest nou esperit noucentista guiava ara l’ideari de la burgesia catalana.

Pineda de Mar - Biblioteca Manel Serra i Moret

La biblioteca de Pineda, inaugurada l’any 1922, respon a les característiques estètiques del nou estil d’ordre, mesura i racionalitat, enfront de la llibertat i l’espontaneïtat dels modernistes i utilitza un repertori formal de tradició clàssica amb una actitud eclèctica.

Pineda de Mar - Biblioteca Manel Serra i Moret

El 1981-82 l’edifici va ser ampliat amb un nou cos en forma de L que envolta la planta primitiva per dos dels seus costats. La porta d’accés centrada per una gran arcada suportada sobre columnes jòniques suposa l’element definidor de la simetria de l’edifici. Als laterals trobem ulls de bou ovals emmarcats per columnes. L’edifici es troba coronat per un frontó de timpà llis.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
La Granadella - Setmana Santa 2023
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web