Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Sant Maurici

Caldes de Malavella - Sant Maurici

Al cim de l’espai que circumda la urbanització de Malavella Parc, juntament amb les restes del Castell de Malavella, trobem l’ermita de Sant Maurici que probablement va ser erigida per continuar el culte religiós que l’antiga ermita del castell feia a la zona. Consagrada a Sant Maurici, general de les legions romanes degollat per la seva defensa de la fe cristiana, va ser privatitzada amb la desamortització de Mendizábal.


Caldes de Malavella - Sant Maurici

L’ermita es va construir aprofitant velles estructures del castell . La seva estructura de planta rectangular, és d’una sola nau, capçada per un absis semicircular. Al seu atri hi ha uns bancs i un petit altar en el qual es realitzarien cerimònies campestres. La façana remata en campanar d’espadanya a la part central. Aquesta ermita substituiria l’antiga capella del castell.


Caldes de Malavella - Sant Maurici
Caldes de Malavella - Sant Maurici

Curiositats

Entorn a l’ermita de Sant Maurici se situa la llegenda de la Malavella . És aquest el lloc on es va vèncer a la senyora feudal, una dona vella, dolenta i geperuda, per alliberar el poble de Caldes dels impostos i de la por davant la constant desaparició de criatures. Segons la llegenda la bruixa Malavella tenia un pacte amb el diable, mantindria el poder sobre els habitants de la zona sempre i quan cada nit per sopar es mengés el cor d’un nen petit. En Maurici, un noi foraster, va descobrir aquest terrible pacte que havia fet la bruixa amb el diable i va fer fora aquesta mala vella que mai més tornà a Caldes. La població celebra el fet cada últim dissabte d’abril amb la Festa de la Malavella i el 22 de setembre, festivitat de sant Maurici , la festa en honor al jove que va salvar la població d’aquella bruixa malvada. Una de les activitats més importants de la festa de Sant Maurici és el ball de l’Hereu Riera , que la tradició situa també al lloc de l’ermita de Sant Maurici.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web