Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella

Monument al mestre Mas i Ros

Caldes de Malavella - Monument al mestre Mas i Ros

Francesc Mas i Ros (Caldes de Malavella 1901-1985) va ser un compositor amb una obra molt extensa i de gran popularitat en el món sardanístic, havent composat una cinquantena de ballables i prop de 250 sardanes.
Caldes de Malavella - Monument al mestre Mas i Ros

La seva vila natal li va dedicar aquest monument on es concentra el seu amor pel seu país. Així el monument per una banda mostra un relleu d’uns sardanistes i per l’altre la partitura de la sardana Poble de Caldes que va composar l’any 1979. Als extrems figuren l’escut de la província de Girona i per l’altre l’escut de Caldes de Malavella . Altre simbolisme que apareix al monument són les quatre barres de l’escut de Catalunya .
Caldes de Malavella - Monument al mestre Mas i Ros

Al mestre Mas i Ros , com deia ell, la vocació musical li venia de família, doncs a casa seva eren afinadors de pianos i el seu pare llogava pianos de manubri. Als deu anys inicià estudis de solfeig i piano amb les monges de Sant Joan de Cluny a Caldes i els amplià a Barcelona. La resta de la seva formació musical va ser purament autodidacta. Exercí d’acompanyador musical de pel·lícules mudes, actuà en grups de varietats i durant molt anys com a pianista d’orquestra, a més de dedicar-se a la composició. A partir de 1960 és dedicà únicament a composar. La seva aportació al món de la sardana començà l’any 1942.
Caldes de Malavella - Monument al mestre Mas i Ros

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web