Capella de la Mare de Déu de la Pietat a Erols, terme de Llambilles

Llambilles - Capella de la Mare de Déu de la Pietat

L'església i santuari de la Mare de Déu de la Pietat, situada al veïnat d'Erols al nord del terme de Llambilles, té l'origen probablement al segle XII. Ha estat restaurada en diverses ocasions, una de les quals l’any 1430. Durant la Guerra Civil de 1936 l’església va patir greus desperfectes. Acabada la guerra fou reparada amb pocs mitjans i l’any 1964 la capella amenaçava ruïna, i fou tancada.
Llambilles - Capella de la Mare de Déu de la Pietat

Per iniciativa de mossèn Pere Casellas i amb la col·laboració de diversos fidels l’any 1979 s’iniciaren les obres de restauració, sota la direcció de l’arquitecte Màrius Soler. En el curs de les obres de restauració, al rebaixar el presbiteri per deixar-lo a nivell original va aparèixer l'ara primitiva, que tornà a servir d'altar. L’espadanya fou modificada, transformant l’arc de rajols sobre dos pilars en la típica espadanya catalana.
Llambilles - Capella de la Mare de Déu de la Pietat

Fou beneïda el 9 de setembre de 1979 pel bisbe de Girona Jaume Camprodon i s'entronitzà una nova imatge mariana de l'escultor, del taller d’Olot, Modest Fluvià basada en l'antiga, que és perdé durant la Guerra Civil.
Llambilles - Capella de la Mare de Déu de la Pietat
Llambilles - Capella de la Mare de Déu de la Pietat

Es tracta d’una petita esglesiola d'una sola nau amb finestres quadrades als costats laterals i un ull de bou a la façana principal, coronada per un campanar d'espadanya. Aquest edifici està precedit per un porxo de dimensions considerables (90 m2). Els materials constructius són bàsicament la pedra, la teula i la fusta.

Cada 8 de setembre s'hi celebra un aplec.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Llambilles - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web