La Boella

Canonja, La - Boella, La

Canonja, La - Boella, La
Canonja, La - Boella, La

El mas altomedieval de la Boella (segle XII) fou completament remodelat a mitjan segle XIX i restaurat modernament. És una construcció de planta quadrada i torre rectangular amb finestrals neogòtics corresponents a la seva remodelació. El conjunt el completa una petita capella amb campanaret d’espadanya, adossada a la casa.

Canonja, La - Boella, La

Si en una època la seva funció era de residència dels seus propietaris, a l’actualitat funciona com a centre de convencions i celebracions.

Canonja, La - Boella, La

Canonja, La - Boella, La

Prop de la casa, al barranc de la Boella, als anys 20 del segle XX es va descobrir un jaciment que únicament es creia de gran importància paleontològica, però els treballs portats a terme en els últims anys (segle XXI) per l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), juntament amb les descobertes paleontològiques que permeten l’estudi dels ecosistemes de les poblacions plioplistocenes (entre 2,5 i 0’8 milions d’anys) del Camp de Tarragona, han posat al descobert restes d’indústria lítica i marques en ossos de diferents animals que avalen la presència humana ja fa un milió d’anys.

Població: La Canonja

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web