Ara Lleida Estiu 2020

La Boella

Canonja, La - Boella, La

Canonja, La - Boella, La
Canonja, La - Boella, La

El mas altomedieval de la Boella (segle XII) fou completament remodelat a mitjan segle XIX i restaurat modernament. És una construcció de planta quadrada i torre rectangular amb finestrals neogòtics corresponents a la seva remodelació. El conjunt el completa una petita capella amb campanaret d’espadanya, adossada a la casa.

Canonja, La - Boella, La

Si en una època la seva funció era de residència dels seus propietaris, a l’actualitat funciona com a centre de convencions i celebracions.

Canonja, La - Boella, La

Canonja, La - Boella, La

Prop de la casa, al barranc de la Boella, als anys 20 del segle XX es va descobrir un jaciment que únicament es creia de gran importància paleontològica, però els treballs portats a terme en els últims anys (segle XXI) per l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), juntament amb les descobertes paleontològiques que permeten l’estudi dels ecosistemes de les poblacions plioplistocenes (entre 2,5 i 0’8 milions d’anys) del Camp de Tarragona, han posat al descobert restes d’indústria lítica i marques en ossos de diferents animals que avalen la presència humana ja fa un milió d’anys.

Població: La Canonja

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web