Carrer Raval

Casa Xatruch
Canonja, La - Carrer Raval (Casa Xatruch)

Habitatge promogut per J.Xatruch , les inicials del qual trobem emmarcades en pedra a la porta principal. La construcció s’atribueix al col·laborador d’Antoni Gaudí, l’arquitecte Josep M. Jujol, al primer vintenni del segle XX.

Canonja, La - Carrer Raval (Casa Xatruch)
Canonja, La - Carrer Raval (Casa Xatruch)

L’edifici de cal Xatruch consta de soterrani, planta baixa i dos pisos. Destaca al primer pis la barana de forja que recorre el balcó corregut. L’acabat del seus murs imita els carreus de pedra. Les finestres estan coronades per timpans a l’interior dels quals hi ha una decoració floral típicament modernista, realitzada amb la tècnica de l’esgrafiat.


Casa Mestres

La casa Mestres és un habitatge de planta baixa, pis i golfes. La planta baixa consta de dues obertures d’entrada amb llindars de pedra d’arc lleugerament rebaixat.

Canonja, La - Carrer Raval (Casa Mestres)

El primer pis consta de dues obertures amb balcó. Un conjunt de finestres de mig punt constitueixen la ventilació de les golfes.

Canonja, La - Carrer Raval (Casa Mestres)
Canonja, La - Carrer Raval (Casa Mestres)

La decoració es redueix a la part superior de cadascun dels fulls de la porta i al voladís de la teulada amb una decoració d’una roseta.


Can Bofarull

Can Bofarull constitueix un dels habitatges d’aquest carrer amb més identitat, que es caracteritza per un equilibri marcat per la simetria de les seves parts. L’edifici consta de planta baixa i dos pisos. A la planta baixa la obertura corresponent als habitatges ocupa la part central, flanquejada a banda i banda per les obertures dels garaigs , les tres d’arc rebaixat.

Canonja, La - Carrer Raval (Can Bofarull)

Al primer pis, tres obertures donen pas a un majestuós balcó corregut amb un acurat treball a la seva barana. Al pis superior les tres obertures es corresponen cadascuna amb un balcó amb barana de característiques similars a la del primer pis. Les obertures presenten al damunt una decoració floral de tiges i fulles.

Canonja, La - Carrer Raval (Can Bofarull)
Canonja, La - Carrer Raval (Can Bofarull)

L’edifici està rematat pel mur que fa de barana del terrat, al centre del qual s’obre un espai circular amb la data de 1912 corresponent a l’any de la construcció.


Casa número 87

Habitatge de planta baixa amb dues obertures al qual s’accedeix per un esglaonat.

La barana del terrat dibuixa una forma emmerletada.

Canonja, La - Carrer Raval (Casa número 87)

Població: La Canonja

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web