Ara Lleida Estiu 2020

Església de la Mare de Déu de l'Esperança de Masricart

Si bé es coneix la parròquia de Masricart des del segle XIII, l’edifici actual de l’església de la Mare de Déu de l’Esperança de Masricart data de 1459, quan es va reconstruir l’església existent, dotant-la del seu aspecte defensiu, proveït de matacà.

Canonja, La - Església de la Mare de Déu de l’Esperança de Masricart
Canonja, La - Església de la Mare de Déu de l’Esperança de Masricart

Aquest aspecte de fortificació és el que manté encara la seva façana si exceptuem la porta d’accés i l’ull de bou que pertanyen a una reforma portada a terme el segle XVI, elements renaixentistes. Tan sols en època posterior s’afegí un cos amb portal adovellat de mig punt al cos principal de l’edifici.

Canonja, La - Església de la Mare de Déu de l’Esperança de Masricart

Des dels seus orígens l’església de Masricart estava dedicada a la Mare de Déu d’agost , encara que era popularment i vulgar anomenada Santa Maria de l’Esperança , apel·latiu que ha quedat.

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web