Plaça del mestre Josep Gols

Canonja, La - Plaça del mestre Josep Gols

L’edifici de l’Orfeó és l’element que caracteritza per excel·lència la plaça Mestre Josep Gols . La configuració de l’entorn es dibuixa en un moment d’expansió urbanístic i demogràfic en relació a la importància que anà adquirint enfront dels agregats de la Boella i Masricart . Edificacions de finals del segle XIX i començaments del XX completen la idiosincràsia d’aquest espai.

Canonja, La - Plaça del mestre Josep Gols
Canonja, La - Plaça del mestre Josep Gols


Orfeó Canongí
L’edifici de l’Orfeó canongí obra d’Antoni Pujol data de 1930, any que el mestre Josep Gols i Veciana fundà l’entitat de l’orfeó.
Canonja, La - Plaça del mestre Josep Gols (Orfeó Canongí)

És un edifici de planta rectangular caracteritzat pel gran frontó corbat que remata l’edifici i que li confereix un aspecte clàssic, refermat per les columnes, de fust llis i capitell jònic, que flanquegen l’entrada. Destaca el finestral de mig punt partit en tres que ocupa la part central del frontó.
Canonja, La - Plaça del mestre Josep Gols (Orfeó Canongí)
Canonja, La - Plaça del mestre Josep Gols (Orfeó Canongí)

Josep Gols estudià música i magisteri. Compaginà les tasques de mestre a Constantí i professor de cant i música a Tarragona amb les de compositor i mestre de capella en diverses esglésies de Tarragona. Entre 1906 i 1930 dirigí l’Orfeó Tarragoní . El 1923 reuní a Reus, en un aplec d’orfeons, 700 cantaires de 6 orfeons. L’any 1930 fundà l’Orfeó Canongí . És autor de nombroses cançons populars, composicions de música sacra –destaca una missa de difunts- i una quinzena de sardanes.

Població: La Canonja

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Anunci no disponible
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Cellers i Caves del Penedès
Tornen les Calçotades 2021-2022
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web