AMIC - Risc de rebrot al teu municipi

Castell de Sant Boi de Llobregat

El que avui s’anomena castell de Sant Boi respon a un gran casal residencial construït al lloc on hi havia hagut el castell del qual només en queden referències documentals.

Sant Boi de Llobregat - Castell de Sant Boi


Les primeres notícies que es tenen d’aquest castell es remunten al segle X quan es fa referència al mateix amb l’apel·latiu d’alchalae o alcala , que en àrab vol dir castell. Tot i que el castell de Sant Boi no tingué massa importància militar, si que la tingué estratègica, controlant el nus de comunicacions del Llobregat i alguns reis, com Alfons X el Savi , hi van fer estada.

Sant Boi de Llobregat - Castell de Sant Boi
Sant Boi de Llobregat - Castell de Sant Boi


En foren propietaris els Cervelló , els comtes de Barcelona , els Lacera , el comte Jaume d’Urgell , els Torrelles , els Cardona , els comtes i marquesos de Villasor i els marquesos de Santa Cruz entre d’altres. El 1837 formà part del recinte emmurallat de la vila davant la primera guerra carlina i a la segona meitat del segle XIX el castell era un edifici en runes malmès per les destrosses militars. Fou llavors quan la família Ramon l’adquirí per convertir-lo en casal residencial. A l’actualitat la família Bertran hi desenvolupa la seva activitat econòmica com a establiment hoteler.

Sant Boi de Llobregat - Castell de Sant Boi


 

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Sant Boi de Llobregat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web