AMIC - Risc de rebrot al teu municipi

Termes romanes de Sant Boi de Llobregat ***

Visita Virtual

PODEU VISITAR-LES VIRTUALMENT EN 360º


Sant Boi de Llobregat - Termes romanes


Les termes romanes de Sant Boi constitueixen el conjunt termal d’època romana més ben conservat de Catalunya. Aquests banys d’ús privats d’una vil·la tenen una cronologia d’entre final del segle II i principi del segle III dC. Aquesta vil·la sembla que va ser activa fins el segle V.

Sant Boi de Llobregat - Termes romanes


Les termes estaven formades per dos cossos d’edifici paral·lels, un amb les cambres fredes (apodyterium o vestidor, frigidarium o bany fred i cella piscinalis o sala) i l’altre amb les cambres calentes (tepidarium o bany tebi, sudatoriom o bany de vapor i caldarium o bany calent).

Sant Boi de Llobregat - Termes romanes
Sant Boi de Llobregat - Termes romanes


Les estructures conservades ho són gracies a la construcció damunt d’una masia que, aprofitant els murs existents, va evitar un deteriorament més gran o fins i tot la seva desaparició. La seva troballa data de 1953.a través de la interpretació d’un document de 1826. Ha arribat fins a nosaltres la totalitat de la seva planta i es excepcional l’alçada conservada dels seus murs.

Sant Boi de Llobregat - Termes romanes


L’any 1959 la Diputació de Barcelona va promoure la construcció d’un edifici per a conservar les restes. Entre 1989 i 1998 la mateixa Diputació va tornar a intervenir sobre el jaciment fins a inaugurar-lo l’11 de setembre d’aquell any.

Sant Boi de Llobregat - Termes romanes
Sant Boi de Llobregat - Termes romanes


Sota del frigidarium es va localitzar un centre de producció d’àmfores destinat a abastir el comerç i el transport del vi de la Laietània , amb una cronologia del 30-20 dC.

 

 

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Sant Boi de Llobregat

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació Barcelona (tots els portals) 2020
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web