Carnestoltes a Òdena

Propera edició: 08/03/2025

Un any més, torna la festa de Carnestoltes d’Òdena, que enguany se celebrarà únicament al Pla d’Òdena, el proper dissabte 17 de febrer de 2024.

Un any més, torna la festa de Carnestoltes d’Òdena, que enguany se celebrarà únicament al Pla d’Òdena, el proper dissabte 17 de febrer de 2024. Un any més, Òdena viurà la festa de la disbauxa, amb la tradicional rua, concursos per a les millors disfresses i comparses i altres sorpreses.

Les inscripcions per participar a la rua es faran el mateix dia, a dos quarts de 5 de la tarda, a la plaça de l’Església Verge de la Pau. A les 5 de la tarda es farà la lectura del pregó del Rei Carnestoltes, i seguidament arrencarà la rua, encapçalada per la carrossa de la Comissió. La sortida es farà des del carrer Aurora (plaça de l’Església), seguirà pel carrer de la Línia, carrer cal Riba, carrer Unió, carrer Carretera, carrer de Sant Bartomeu, carrer Carretera, carrer Unió, carrer Cal Riba, fins arribar al Centre Cívic del Pla.

El jurat començarà la deliberació, i mentrestant al Centre Cívic del Pla continuarà l’animació per part de la Gargantua Odenenca i el Casal de la Gent Gran del Pla, que repartirà xocolata calenta.

Enguany hi haurà premis individuals, grupals i per comparses. A la categoria de premis individuals, hi haurà primer i segon premi per a cada franja d’edat: de 0 a 5 anys, el primer premi serà de 60 €, i el segon de 30 €; de 6 a 15 anys, el primer premi serà de 70€ i el segon de 35€: i per a majors de 16 anys, el primer premi serà de 80 €, i el segon de 40 €. Pel que fa a la categoria de premis grupal, per a grups de 2 a 5 persones amb disfresses conjuntes, el primer premi serà de 100 € i el segon de 75€. Finalment hi haurà 3 premis per comparses, el primer valorat en 250 €, el segon de 200 €i el tercer de 150€. Es considera comparsa un grup de mínim 6 persones.

Les carrosses de les comparses es col·locaran al carrer Aurora (plaça de l’Església), en posició de sortida, de manera que s'eviti l'obstrucció del pas. A l’hora de la sortida, la carrossa de la Comissió encapçalarà la rua, seguidament les persones participants sense carrossa (participants individuals, grups i comparses sense carrossa), i finalment les comparses amb carrosses. Al finalitzar la Rua, al Centre Cívic del Pla, els responsables de les Carrosses hauran de deixar-les aparcades al carrer d’Anoia.

Tothom haurà de seguir les instruccions de la Policia Local i de l’organització per tal de garantir el correcte desenvolupament de la festa i la seguretat d’aquesta.

Des de l’Ajuntament d’Òdena s’anima a que tothom participi de la Festa de Carnestoltes disfressant-se i participant a la rua, i fa un agraïment molt especial a la Comissió Jove Gargantua Odenenca i al Casal de la Gent Gran del Pla d’Òdena pel gran suport en l’organització.

Òdena - Carnestoltes

Òdena - Carnestoltes

 

Centre informacio 1

Població: Òdena

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Òdena - Ajuntament
On Menjar a Òdena (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web