Amposta - Festival de Food Trucks 2024
Maials - Trobada de Gegants 2024

Ajuntament d'Ullastrell

Ullastrell - Ajuntament

Ullastrell - Ajuntament
Ullastrell - Ajuntament


L’Ajuntament d’Ullastrell és obra de l’arquitecte Josep Domènech Mansana . Es pot classificar com una obra ja noucentista, en la qual destaca de forma notable la doble escalinata, amb la barana de balustres i les gerres decoratives que ens recorden una antiga vil·la romana, en un intent de retorn al classicisme mediterrani molt propi del noucentisme. L’escalinata està presidida per l’escut municipal d’Ullastrell, en el qual es representa un gran ull entreobert envoltat de dues palmes de llorer o olivera, en una interpretació històricament emprada però al mateix temps errònia de l’origen del nom de la població que certament té relació amb un ullastre, una mena d’olivera, i res a veure amb els ulls.

Ullastrell - Ajuntament

Ullastrell - Ajuntament
Ullastrell - Ajuntament

Ullastrell - Ajuntament 
Curiositats
Josep Domènech Mansana va ser arquitecte del Ministeri d’Instrucció Pública des de 1917 i professor de l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de Barcelona. Va destacar per les seves obres de serveis municipals. Fou arquitecte municipal de Santa Maria de Palautordera i de Sant Celoni ; als dos municipis va construir l’ajuntament, les escoles i l’escorxador.

A Esparreguera és autor també de l’escorxador, les escoles públiques (1924-1925), de la font-monument a Cristòfor Vidal i Castells, amb un grup escultòric de Frederic Marès.

A Barcelona fou l’arquitecte de la Clínica de la Quinta de Salut l’Aliança, la Caixa Mútua Popular, actualment l’edifici de sindicats a la via Laietana o l’ església de Santa Teresa de Jesús
 
Població: Ullastrell

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Ullastrell - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web