Amposta - Festival de Food Trucks 2024
Maials - Trobada de Gegants 2024

Nucli històric d'Ullastrell

Ullastrell - Nucli antic

Ullastrell - Nucli antic
Ullastrell - Nucli antic


Segons l’historiador Pere Pastallé: " Ullastrell ha estat al llarg de la seva història, un poble agrícola. Aquesta base de la seva economia ha perdurat fins el darrer quart del segle XX. L’agricultura local es centrava en el cultiu de la vinya. Així, aquest cultiu, durant tot el segle XIX va portar als pagesos del poble a arrabassar vinyes en terres dels pobles veïns d’Abrera, Castellbisbal, Viladecavalls, Rubí i Terrassa "

Ullastrell - Nucli antic
Ullastrell - Nucli antic


"La formació urbana del poble s’anà desenvolupant a principis del segle XIX. En el cens de 1818 hi figuraven 212 habitants. Una part reduïda d’aquesta població ja tenien les seves cases en les zones que posteriorment formarien els tres barris en que tradicionalment es dividia el poble. Al voltant de l’Església i seguint el límit entre dues propietats es va formar el barri del Sardà. A l’altra extrem de la carena que descriu el poble actual, s’hi anaven edificant les cases del barri de Can Gras, abans esmentat. Entremig, i seguint la serra, anomenada de Cantallops, s’hi va anar formant el barri de la Serra ".

Ullastrell - Nucli antic
Ullastrell - Nucli antic


"Bona part d’aquesta estructura urbana, cap a mitjans del segle XIX ja devia estar formada, ja que en el cens de 1860 la població arribava a les 606 persones. Aquesta xifra va variar poc fins a finals del segle XX en que es va arribar al 1.000 habitants ".

Ullastrell - Nucli antic
Ullastrell - Nucli antic 

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Ullastrell - Ajuntament
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web