Portal del Pont de Solsona

El nucli antic de la ciutat, que s’estén a la dreta del riu Negre, conserva bona part de la seva fisonomia medieval del recinte emmurallat, que es remunta al segle XI. A començaments del segle XIV es bastiren unes noves muralles. Un dels principals accessos a la ciutat es realitzen per una de les portes principals del recinte, el portal del Pont , corresponent a les segones muralles i convertit en l’entrada principal a la població des de la construcció del pont, a les darreries del segle XVIII; el pont original, de dotze arcades, fou enderrocat després de la guerra civil i es va refer al mateix lloc amb molta més amplada.

Solsona - Portal del Pont
Solsona - Portal del Pont


La factura neoclàssica del portal del Pont està formada per un arc de mig punt flanquejat per dues columnes toscanes, amb arquitrau esglaonat amb un fris en el qual hi ha una inscripció que recorda la seva construcció vers l’any 1805.

El frontis està presidit per un Sol de metall, un dels símbols de l’escut de Solsona.

Solsona - Portal del Pont
Solsona - Portal del Pont

Solsona - Portal del Pont 
Població: Solsona

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Solsona - Ajuntament
Santa Fe del Penedès - Cava Forns Raventós
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web