Ara Lleida Estiu 2020
Experiències per Catalunya

Església i Convent de Santa Teresa

El convent i l’església de Santa Teresa foren construïts entre 1637-1646 i 1655-1666 respectivament, com a seu de les monges carmelitanes descalces.
Vic - Església i Convent de Santa Teresa


A l’interior de l’església destaca el retaule major , obra de Pau Costa de finals del XVII, inicis del XVIII. Està estructurat en tres nivells.

El basament centrat en el manifestador, resta flanquejat pels relleus de Sant Llucià i sant Marcià, patrons històrics de Vic, seguits per les columnes i als extrems dues teles amb Sant Domènec i Sant Francesc. A cada banda una pilastra amb l’escut d’Osona.

Al primer pis, al extrems entre columnes salomòniques, les imatges de Sant Joan de la Creu i Sant Albert de Sicília, sota una gran petxina, damunt la qual apareixen uns medallons circulars amb les representacions en tela de Santa Eufràsia i Santa Eufrasina. Al centre una tela, sota corona imperial flanquejada per dos àngels amb una cartela amb el text teresià, Cantaré eternament les boneses dels Senyor, es representa la glorificació mística de Santa Teresa de Jesús, rebent la corona de flors dels Nen Jesús, sobre el genoll esquerre de la Verge Maria, mentre Sant Josep li posa un mantell protector (recordem que l’advocació completa de l’església és Jesús, Maria, Josep i Teresa).

El segon pis està centrat amb una tela que representa el triomf de Sant Miquel arcàngel sobre el Diable. Es corona amb l’escut de l’Ordre del Carme, amb dos àngels de grans dimensions i les imatges dels profetes Sant Elies i Sant Eliseu, les úniques conservades originals.

Vic - Església i Convent de Santa Teresa

Vic - Església i Convent de Santa Teresa


Una altra obra excepcional és el monument de Setmana Santa , situat a l’extrem dret del creuer, obra de Carles Moretó finalitzada l’any 1757. Es tracta d’una cúpula alçada amb magnífiques representacions d’àngels alats entre núbols, sobre quatre grups de quatre columnes llises, decorades únicament a la base i a la part superior; elevat apareix el sagrari, amb una aureola de fons, i sota la protecció de l’Esperit Sant, flanquejat per dos àngels de la mateixa època resant, obra de Pau Galtaires i Josep Soler.

Vic - Església i Convent de Santa Teresa
Vic - Església i Convent de Santa Teresa


A l’església, a l’altra banda del creuer es conserva una magna tela de Sert , que representa a Sant Pere.Diputació

Població: Vic

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web