Ara Lleida Estiu 2020
Experiències per Catalunya

La Mercè

El convent dels mercedaris a Vic fou fundat extramurs el 1235, al carrer de Sant Pere. Més tard es traslladaren a un lloc proper al que ara ocupa l’església de Sant Domènec. El 1367 es va reedificar en el nou indret, al carrer de Jubaltar. Després de l’exclaustració forçosa de 1835 el convent va quedar desocupat. El bisbe Casadevall aconseguí a la ciutat de Vic aquest espai que necessitava la primera comunitat de Missioners Claretians i endegà unes gestions, davant les autoritats de Madrid, orientades a obtenir per a ells la cessió del convent dels pares mercedaris de Vic, desocupat. Finalment el 1849 el Prelat aconseguí que fos cedit al P. Claret i als seus companys per establir-hi la primera Casa Missió i d’Exercicis.

Vic - La Mercè
Vic - La Mercè


El 1936 es va cremar l’església i ara el solar l’ocupa l’església de Sant Antoni Maria Claret. L’actual edifici segueix paràmetres noucentistes i fou construït seguit les directrius de l’arquitecte Josep M. Pericas l’any 1929. La façana està presidida per una portalada i un el magnífic campanar de torre aixecat amb pedra vista.

Vic - La Mercè
Vic - La Mercè

Vic - La Mercè


 

Diputació

Població: Vic

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web