Ara Lleida Estiu 2020
Experiències per Catalunya

Església de la Pietat

Vic - Església de la Pietat
Vic - Església de la Pietat


L’església de la Pietat és una construcció d’estil barroc iniciada l’any 1643, d’una única nau amb capelles laterals. La façana, encara que molt deteriorada, és una magnífica obra dels germans Josep i Joan Francesc Moretó ; està presidida per una magnífica portalada, emmarcada per dobles columnes amb el fus llis on es llegeix Roma, tot recordant la proximitat del Temple Romà sobre basament alt. Damunt l’arquitrau trobem una fornícula amb les imatges esculpides en pedra de la Pietat i dels Sants Màrtirs (sants Llucià i Marcià) .

Vic - Església de la Pietat

Vic - Església de la Pietat
Vic - Església de la Pietat


Un altre element molt destacable d’aquest temple és el campanar , que recentment s’ha restaurat; s’han recuperar les teules vidriades que el coronaven i el teulat en general que havia estat molt modificat en haver estat utilitzat com a lloc de vigia i defensa en el decurs de les guerres carlines.

Vic - Església de la Pietat

Vic - Església de la PietatCuriositats
En un dels laterals, al costat del conegut com portal xic, al carrer de Sant Sadurní, es conserven testimonis de l’anterior temple romànic dedicat a aquest Sant Sadurní . Amb la construcció de l’església de la Pietat al segle XV l’edifici primitiu es va veure notablemente modificat.

Vic - Restes de Sant Sadurní a l’església de la Pietat
Vic - Restes de Sant Sadurní a l’església de la Pietat

Diputació

Població: Vic

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web