Ara Lleida Estiu 2020
Experiències per Catalunya

El Sucre

Vic - El Sucre


L’edifici del Sucre és una antiga fàbrica destinada a la producció de sucre comercial, tot transformant la remolatxa sucrera . És un exemple de rehabilitació d’una antic recinte fabril, dins del corrent contemporàni de recuperació del patrimoni industrial. Les seves naus s’utilitzen com a centre cultural i seu del Consell Comarcal d’Osona .

Vic - El Sucre
Vic - El Sucre

Vic - El Sucre

Vic - El Sucre


També alberga la delegació de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona , propietària dels quinze murals de Sert que decoraven el menjador de l’hotel Waldorf Astoria de Nova York i que avui podem contemplar al Sucre. Porten el títol genèric de Les noces de Camacho, inspirades en un pasatge del Quixot, que és la tela principal. La resta de pintures, en contrast amb l’obra religiosa de Sert present per exemple a la catedral de la ciutat, és de temàtica molt més anecdòtica, costumista i popular: el forçut, el ball amb un guitarrista cec, animals a l’abeurador, els gronxadors, els jugadors de cartes, gent de la faràndula, gitanos, torres humanes, la migdiada, vi i músics de carrer, jocs populars, quiromància i les arts de la predicció com la tòpica bola de cristall... Seguint els paràmetres de l’art déco, utilitzant les seves habituals tonalitats sèpia, el vermell i un to tenebrista, Sert reflexa un cert expressionisme goyesc, en imatges de clar esperit popular hispànic, amb presència dels personatges més tòpics de la Espanya tradicional i festiva.

Vic - El Sucre
Vic - El Sucre

Vic - El Sucre
Vic - El SucreDiputació

Població: Vic

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web