AMIC - Generalitat - PATRIMONI CULTURAL AMB ELS 5 SENTITS (lateral esquerra tot el web)
Ara Lleida Estiu 2020

Ajuntament

Pallejà - Ajuntament

L’Ajuntament de Pallejà ocupa des d’inicis dels anys 70 dels segle XX el que va ser la casa residencial d’estil eclèctic que Isidre Tarruella i Munné va fer construir cap el 1890 i després va passar a ser propietat de la família Solanes. En el moment que va ser convertida en edifici consistorial, els jardins de la torre es van convertir en parc públic.

Pallejà - Ajuntament
Pallejà - Ajuntament

La torre, encara cap al nord, presenta un cos sortit de planta baixa damunt del qual hi ha una terrassa amb balustrada. Aquest cos presenta tres obertures d’arc rebaixat, corresponent la central a la porta. A la part frontal, enretirades respecte aquest cos avançat hi ha dues torres de dos pisos que s’aixequen per damunt de la planta baixa de l’edifici, amb obertures rematades per frontons curvilinis i decoracions de palmetes i garlandes de caire neoclàssic al primer pis i grups de tres obertures al segon pis. Ambdues torres resten rematades per teulades troncopiramidals rematades per baranes de ferro que li donen un aire afrancesat a l’edifici.

Pallejà - Ajuntament

La resta de l’edifici presenta un sol pis sobre planta d’obertures que donen a balcons sortits. Corona l’edifici un terrat amb balustrada. Posteriorment l'edifici fou ampliat amb un altre cos adossat a migdia. Les diferents obres de consolidació i adaptació de l’espai al seu ús com a Ajuntament ha comportat canvis a l’interior, on destaquen les baranes i làmpades de forja. La barana de fusta i les rajoles modernistes es conserven al museu local.

Pallejà - Ajuntament

Consorci de Turisme

Diputació

Població: Pallejà

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web