La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024
Vinyols i els Arcs - Festa del Vi 2024

Ajuntament de Pallejà ***

360 graus ok

PODEU VISITAR-LO VIRTUALMENT EN 360º

Pallejà - Ajuntament


L’Ajuntament de Pallejà ocupa des d’inicis dels anys 70 dels segle XX el que va ser la casa residencial d’estil eclèctic que Isidre Tarruella i Munné va fer construir cap el 1890 i després va passar a ser propietat de la família Solanes. En el moment que va ser convertida en edifici consistorial, els jardins de la torre es van convertir en parc públic.

Pallejà - Ajuntament
Pallejà - Ajuntament

La torre, encara cap al nord, presenta un cos sortit de planta baixa damunt del qual hi ha una terrassa amb balustrada. Aquest cos presenta tres obertures d’arc rebaixat, corresponent la central a la porta. A la part frontal, enretirades respecte aquest cos avançat hi ha dues torres de dos pisos que s’aixequen per damunt de la planta baixa de l’edifici, amb obertures rematades per frontons curvilinis i decoracions de palmetes i garlandes de caire neoclàssic al primer pis i grups de tres obertures al segon pis. Ambdues torres resten rematades per teulades troncopiramidals rematades per baranes de ferro que li donen un aire afrancesat a l’edifici.

Pallejà - Ajuntament

La resta de l’edifici presenta un sol pis sobre planta d’obertures que donen a balcons sortits. Corona l’edifici un terrat amb balustrada. Posteriorment l'edifici fou ampliat amb un altre cos adossat a migdia. Les diferents obres de consolidació i adaptació de l’espai al seu ús com a Ajuntament ha comportat canvis a l’interior, on destaquen les baranes i làmpades de forja. La barana de fusta i les rajoles modernistes es conserven al museu local.

Pallejà - Ajuntament
Pallejà - Ajuntament

Pallejà - Ajuntament

 

Curiositats
El juny de 1937, durant la guerra civil, l'Ajuntament de Pallejà va imprimir com en moltes altres poblacions paper moneda. Eren tres classes de bitllets: de 0,50 ptes., d'1 pta. i de 2 ptes. El 1939 la nova autoritat franquista va fer el canvi de tots aquests diners donant un rebut a qui feia l'entrega.

Pallejà - Paper moneda
Pallejà - Paper moneda

Pallejà - Paper moneda

 
Població: Pallejà

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Pallejà - Ajuntament
On Menjar a Pallejà (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web