La Garriga - Corpus 2024
El Pinell de Brai - Pinell Art, Fira d�Artesania 2024
Vinyols i els Arcs - Festa del Vi 2024

Ca n'Albareda de la Plaça a Pallejà

360 graus ok

PODEU VISITAR-LA VIRTUALMENT EN 360º

Pallejà - Ca n'Albareda de la Plaça

Ca n’Albareda de la Plaça és possiblement el mas més antic de la població. Eren propietaris del mas els Albareda. El 1600 pertanyia a Anton Albareda que era batlle de la població. El segle XVIII encara que els Albareda continuaven sent els propietaris sembla ser que la casa era habitada per masovers.

Pallejà - Ca n'Albareda de la Plaça
Pallejà - Ca n'Albareda de la Plaça
Pallejà - Ca n’Albareda de la Plaça

El conjunt de l’edifici el formen dos cossos diferenciats. El més antic, del segle XVII, situat al fons del pati presenta una portalada de grans dovelles de pedra vermellosa flanquejada per finestres. Al pis superior s’obren una finestra i un balcó, obertures ambdues de pedra vermellosa A la llinda de la finestra hi ha l’escut familiar amb un àlber i la data de 1615. Les golfes presenten una sèrie de petites obertures d’arc de mig punt.  

Pallejà - Ca n'Albareda de la Plaça

L'altre cos, unit al primer, formant una L, era el celler de la casa. S’hi accedia per dos arcs escarsers de pedra roja, reentrants respecte la façana, que comparteixen el pilar del mig, amb la inscripció 17-74 VICENS ALBAREDA. L’any 1888, Joaquim Albareda reestructurà aquest espai del celler en un nou habitatge de caràcter senyorial.  Les obertures a la planta baixa són finestres rectangulars amb emmarcament, que al pis superior es corresponen amb balcons sortints. A l’altra banda de carrer disposava d’un altre celler destinat a la producció industrial de vi.

Pallejà - Ca n'Albareda de la Plaça

Pallejà - Ca n'Albareda de la Plaça

Pallejà - Ca n'Albareda de la Plaça

 

Curiositats

L'any 1821, un altre Josep Albareda de Dalt que tenia quatre cases més i un molí d'oli pagava de censos, dues gallines al marquès, dues a la Torroja i tres al rector de Sant Vicenç, més tres lliures i cinc sous. Pagava també quatre quartans d'oli al marquès i un al benefici del Bisbe; més dues quarteres d'ordi al dit Benefici.
 
Població: Pallejà

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Omple almenys un camp, la resta els pots deixar buits
Pallejà - Ajuntament
On Menjar a Pallejà (Restaurants)
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Municipis senyalitzats amb QR. Visita autoguiada
A cau d�orella
amic, mitjans d�informació i comunicació OJD 
Festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web