AMIC - Generalitat - PATRIMONI CULTURAL AMB ELS 5 SENTITS (lateral esquerra tot el web)
Ara Lleida Estiu 2020

Ca n'Albareda de la Plaça

Pallejà - Ca n’Albareda de la Plaça

Ca n’Albareda de la Plaça és possiblement el mas més antic de la població. Eren propietaris del mas els Albareda. El 1600 pertanyia a Anton Albareda que era batlle de la població. El segle XVIII encara que els Albareda continuaven sent els propietaris sembla ser que la casa era habitada per masovers.

Pallejà - Ca n’Albareda de la Plaça

El conjunt de l’edifici el formen dos cossos diferenciats. El més antic, del segle XVII, situat al fons del pati presenta una portalada de grans dovelles de pedra vermellosa flanquejada per finestres. Al pis superior s’obren una finestra i un balcó, obertures ambdues de pedra vermellosa A la llinda de la finestra hi ha l’escut familiar amb un àlber i la data de 1615. Les golfes presenten una sèrie de petites obertures d’arc de mig punt.  

Pallejà - Ca n’Albareda de la Plaça
Pallejà - Ca n’Albareda de la Plaça

L'altre cos, unit al primer, formant una L, era el celler de la casa. S’hi accedia per dos arcs escarsers de pedra roja, reentrants respecte la façana, que comparteixen el pilar del mig, amb la inscripció 17-74 VICENS ALBAREDA. L’any 1888, Joaquim Albareda reestructurà aquest espai del celler en un nou habitatge de caràcter senyorial.  Les obertures a la planta baixa són finestres rectangulars amb emmarcament, que al pis superior es corresponen amb balcons sortints. A l’altra banda de carrer disposava d’un altre celler destinat a la producció industrial de vi.

Pallejà - Ca n’Albareda de la Plaça

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web