Ara Lleida Estiu 2020

Santa Maria de Claret ***

Torà - Santa Maria de Claret
Torà - Santa Maria de Claret

L’església de Santa Maria de Claret correspon a una edificació romànica del segle XII, de planta rectangular, d’una sola nau, de volta de canó lleugerament apuntada i amb un absis semicircular sense decoració exterior, amb una finestra d’esqueixada. A l’interior, tot aprofitant un rebaixat dels murs laterals, hi ha quatre capelles , dues a cada banda, i un nínxol al mur de migjorn, en el qual apareix també incrustada una làpida funerària datada el 1292 corresponent a un infant.
Torà - Santa Maria de Claret

Torà - Santa Maria de Claret

A la façana nord, hi ha la porta adovellada d’arc de mig punt . A l'esquerra de l'entrada, hi ha un llarg banc de pedra . En aquesta façana a la part superior i veiem quatre obertures amb barana de fusta corresponents a una refacció posterior. El mur oest presenta un contrafort i un ull de bou i culmina la façana un campanar d’espadanya de dues obertures rematat per un frontó triangular amb una petita obertura al centre. L'interior és arrebossat i pintat de blau.
Torà - Santa Maria de Claret
Població: Torà

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

On Menjar a Torà (Restaurants)
Allotjaments a Torà
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Moja - Cavas Hill
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web