Ara Lleida Estiu 2020

Castell de Llanera o dels Vilaró

Torà - Castell de Llanera o dels Vilaró

Torà - Castell de Llanera o dels Vilaró

El castell de Llanera , esmentat ja en un document de l’any 1010, integrat com una de les fortaleses de major rellevància dins el comtat de Cardona, fou convertit a l’època moderna en un gran casal senyoria l que, malgrat trobar-se derruït interiorment, mereix la nostra visita per la seva magnificència i dimensions i les dues línies de defensa.
Torà - Castell de Llanera o dels Vilaró
Torà - Castell de Llanera o dels Vilaró

La façana principal presenta una portada dovellada a la planta baixa, per damunt de la qual s’obre un gran finestral rectangular flanquejat per dues finestres més petites quadrades, una altra finestra senzilla al segon pis i dues finestres al pis superior. La coberta és a dues aigües, interrompuda per un pati. La façana de ponent presenta una petita porta amb llinda a la planta baixa, dues finestres rectangulars horitzontals al primer pis, tres finestres de diferents dimensions a la segona planta i tres finestres quadrangulars a la última planta més. La teulada és d’una sola vessant, ja que l'altra forma part del pati.
Torà - Castell de Llanera o dels Vilaró

La façana de llevant, la que es troba en més bon estat de conservació, presenta els elements més senyorials de la façana. A la segona planta apareixen dues finestres rectangulars amb ampit i motllura esglaonada i al tercer pis dues finestres quadrangulars amb motllura llisa.
Torà - Castell de Llanera o dels Vilaró

Població: Torà

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

On Menjar a Torà (Restaurants)
Allotjaments a Torà
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web