Ara Lleida Estiu 2020

Sant Martí de Llanera

L’edifici de Sant Martí de Llanera correspon a una església renaixentista del segle XVI de nau única que presenta dos trams de volta de creueria, presbiteri i cor. S’hi accedeix a través d'un petit nàrtex situat a ponent que desemboca sota el cor amb les nervadures de la volta i els relleus heràldics que conté la clau.
Torà - Sant Martí de Llanera

L’església de Sant Martí és una edificació de nau molt àmplia , interrompuda per tres capelles laterals adossades al mur de tramuntana i tres capelles més amb volta apuntada al mur de llevant , dues de les quals estan policromades amb escenes de la vida de la Verge i dels Sants.
Torà - Sant Martí de Llanera
Torà - Sant Martí de Llanera

El presbiteri es troba en un estat ruïnós. L'accés a l'església es fa a través d'una portada, flanquejada per pilastres que suporten un entaulament, coronat per un frontó partit, al centre del qual hi havia la imatge de Sant Martí, actualment desapareguda. A la llinda apareix la següent inscripció: "HIC DOMVS DEI EST ET PORTA COELI ET VOCABITVR AVLA DEI " extret d’un text del papa Sant Gregori i damunt d'aquesta s'obra un petit rosetó.
Torà - Sant Martí de Llanera

El temple presenta un campanar de torre bastit damunt de l’absis poligonal que tanca l’edifici. La part superior resta força malmesa, però encara conserva dues finestres d'arc de mig punt a l'E. Tot i que el seu estat de conservació és força precari, externament presenta un aspecte que no denota el seu estat malmès. Actualment el seu altar, juntament amb un fresc , es troben a l'església de l'Hostal Nou .
Torà - Sant Martí de Llanera
Torà - Sant Martí de Llanera

Població: Torà

Fires, Festes i Activitats

Visita els Pobles i Ciutats de Catalunya

On Menjar a Torà (Restaurants)
Allotjaments a Torà
Vols rebre els nostres butlletins
Facebook Festacatalunya
Instagram
Diputació de Lleida - Ara Lleida Diputació de Lleida - Patronat de Turisme Patronat de Turisme de Girona Diputació de Barcelona Diputació de Barcelona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l´Ebre amic, mitjans d´informació i comunicació OJD 
festacatalunya · Tel. 938046359
Contactar · crèdits · avís legal · Mapa Web